fredag 24 maj 2013

KUNDE JAG PORTA SOMLIGA


tjänstare, skulle livet bli enklare. Skulle väl inte bli så många kvar förstås. Mor uppskattade definitivt inte de som kom i dag, från att ha varit vänlig och glad, blev hon arg som ett bi, så snart Liam och Nora stod vid hennes säng.
Efter duschen kom sköterskan, en som inte brukar vara här, hon blev orolig över att mor inte svarade på tilltal, tog pulsen, frågade vart(!) mor har ont och funderade allvarligt på att koppla in en läkare.
När jag sa’ att mor inte uppskattar tjänstarna, och att hon alltid blir gladare och piggare, så snart de gått — då blev hon stött. SÅ känslig får man inte vara när man har den sortens arbete — jag tycker hon skulle ha blivt lättade över att mor inte är sjuk och i behov av akut vård.

Jag bad Liam avlägsna mors nattkläder från soporna och torka upp på golvet — till min stora förvåning kastade han sig med liv och lust över golvet utanför duschen, moppade det, vilket inte inträffat förut. Däremot ser det förfärligt snuskigt ut i duschen, så jag misstänker att han ville lyssna till mitt telefonsamtal.

Nu mår Laura hur bra som helst, är glad och harmonisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar